Onze cursus

Wat bieden wij?

Wij bieden 12-wekelijkse cursussen running therapie onder leiding van gediplomeerde en enthousiaste docenten. Verder krijgt u bij start van de cursus een hartslagmeter en krijgt u 20% korting op hardloopschoenen en –kleding bij Runnersworld Delft.

Intake

Bij de intake maken we kennis met elkaar en kijken we of uw en onze verwachtingen op één lijn te liggen. Ook stellen we samen een doel vast dat u kan helpen de juiste focus te houden gedurende de Running Therapie cursus. Vervolgens nemen we een (korte) psychologische vragenlijst af om meer inzicht te krijgen uw precieze klachtenpatroon en bepalen we uw rust-hartslag.

Runningtherapie

De cursus zelf bestaat uit 12 weken. Tijdens deze 12 weken wordt u één sessie per week begeleid door ons en de andere sessies worden door u zelf uitgevoerd. U krijgt een schema dat verantwoord is opgebouwd en afwisselende sessies bevat. Aan het begin van de cursus krijgt u een hartslagmeter van ons. Deze hartslagmeter leert u tijdens de hardloopsessies op de juiste manier te gebruiken. Voor vragen en eventuele behandeling van fysieke klachten, kunt u terecht bij Carmen Bartman. Zij loopt de tweede begeleide sessie mee om nader kennis te maken.

Evaluatie

In een afsluitend gesprek wordt besproken of u het gestelde doel heeft behaald en of de cursus aan uw verwachtingen heeft voldaan. Daarnaast bespreken we hoe u het hardlopen zou kunnen integreren uw leven. Met andere woorden, hoe zou u een passend vervolg kunnen geven aan de Running Therapie cursus? Vervolgens nemen we nog een keer de (korte) psychologische test af en vergelijken we de uitkomst ervan met die van de intake.

Kosten

De gehele cursus kost 195 euro. Meer informatie over betalingstermijnen en –voorwaarden krijgt u tijdens de intake. Running Therapie wordt niet standaard vergoed door uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de inhoud van uw eventuele aanvullende verzekering, kunt u de cursus vergoed krijgen. U betaalt dan allereerst Run Your Mind en kunt daarna de factuur declareren bij uw zorgverzekeraar.

Locatie

De begeleide sessies starten bij de atletiekbaan van de Delftse atletiekvereniging AV’40. Adres AV’40: Sportring 12, 2616 LK Delft. Daar vindt u eveneens kleedruimtes. We lopen ook in de aangrenzende natuur- en recreatiegebieden Hertenkamp en Delftse Hout.

Data en tijd

Kijk voor actuele startdata van de Running Therapie cursus bij 'nieuws'. De begeleide sessies vinden plaats op zaterdagochtend 10:00 en duren in totaal ongeveer 75 minuten. De maximale grootte van een groep is 15 deelnemers.